itulau_fanua

Tala Fou

Manuia le Tausamiga o le Autumn ma Fa'asilasilaga o Aso malolo

FA'AALIGA O LE ASO MALO

1

O le aso 15 o le masina lona valu o le masina e taʻua o le "Mid-Autumn" ona e pa'ū tonu i le ogatotonu o le autumn. O le Mid-Autumn Festival e lauiloa foi o le "Zhongqiu Festival" poʻo le "Reunion Festival"; na lauiloa i le taimi o le Song Dynasty ma le Ming ma Qing dynasties, na avea ma se tasi o tausamiga tele i Saina, faʻavasegaina o le lona lua sili ona taua faʻamanatuga masani ina ua uma le Spring Festival.

信图片_20240911114343

VAAI I LE MAMA ATO

I le talafaasolopito atoa, e le mafaitaulia mafaufauga matagofie o tagata e faia e uiga i le masina, e pei o Changʻe, le Jade Rabbit, ma le Jade Toad... O nei faʻamanatuga e uiga i le masina o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga tulaga ese a tagata Saina. O loʻo faʻaalia i latou i le solo a Zhang Jiuling e pei o le "O se masina susulu e oso aʻe i luga o le sami, ma i le taimi nei, matou te fefaʻasoaaʻi le lagi e tasi e ui ina va mamao," i le fuaiupu a Bai Juyi e pei o le melancholy o le "Vaʻai i matu sisifo, o fea loʻu nuu? i sautesasae, e faafia ona ou vaai i le masina ua atoa ma lapotopoto?" ma i upu a Su Shi e pei o le faamoemoe "Maimau pe ana ola umi tagata uma ma fefaasoaaʻi faatasi le matagofie o lenei masina, tusa lava pe vavae ese e le afe o maila."

O le masina atoa o le faatusa lea o le toe faatasia, ma o lona malamalama susulu e faamalamalamaina ai mafaufauga i totonu o o tatou loto, e mafai ai ona tatou auina atu moomooga mamao i a tatou uo ma aiga. I mataupu o lagona faaletagata, o fea e leai ai se faanaunau?

5

TOFO I MEA FAI FAITAU

I le taimi o le Mid-Autumn Festival, e fiafia tagata i meaʻai eseese o le vaitau, faʻasoa lenei taimi o le toe faʻatasi ma le fealofani.

—MAMAKA—

3

"O keke laiti, e pei o le lamuina o le masina, o loʻo i ai uma le suamalie ma le suamalie i totonu" - o keke masina lapotopoto e faʻapipiʻi ai manaʻoga matagofie, e faʻatusalia ai le tele o seleselega ma le nofo fealofani.

—O FUGA O LE OSMANTHUS—

E masani ona aai tagata i keke masina ma fiafia i le manogi o fugalaau o le osmanthus i le taimi o le Mid-Autumn Festival, o le taumafaina o meaʻai eseese e faia mai le osmanthus, ma keke ma lole e sili ona taatele. I le po o le Mid-Autumn Festival, o le tilotilo i luga o le osmanthus mumu i le masina, sosogi le manogi o le osmanthus, ma le inuina o se ipu osmanthus honey uaina e faamanatu ai le suamalie ma le fiafia o le aiga ua avea ma se fiafiaga matagofie o le. tausamiga. I aso nei, e tele lava ina suitulaga e tagata le uaina mumu mo le uaina meli osmanthus.

 

4

—TARO—

O le talo o se mea'ai suamalie i le vaitau, ma ona o lona uiga o le le 'aina e se akerise, ua viia talu mai aso anamua o "se fualaau faisua i aso masani, o se meaʻai i tausaga o oge." I nisi o nofoaga i Guangdong, o se aga masani le 'ai talo i le taimi o le Mid-Autumn Festival. O le taimi lea, o aiga ta’itasi e kuka se ulo talo, fa’apotopoto fa’atasi o se aiga, e fiafia i le matagofie o le masina atoa ae tofo i le manogi manogi o le talo. O le taumafa talo i le taimi o le Mid-Autumn Festival e iai foi le uiga o le le talitonu i le leaga.

FIAFIA LE VAAIGA

—MATA’I LE TIDAL BORE—

I aso anamua, e ese mai i le vaʻavaʻai o le masina i le taimi o le Mid-Autumn Festival, o le matamata i le tai o le sami sa manatu o se isi mea sili na tupu i le itulagi o Zhejiang. O le aganuʻu o le matamata i le tai i le taimi o le Mid-Autumn Festival e umi lona talafaasolopito, ma faʻamatalaga auiliili o loʻo maua i le Mei Cheng's "Qi Fa" fu (Rhapsody on the Seven Stimuli) i le amataga o le Han Dynasty. Ina ua maeʻa le pulega a Han, o le masani o le matamata i le tai i le taimi o le Mid-Autumn Festival na sili atu ona lauiloa. O le va'ava'ai atu i le su'e ma le tafe o le tai e tutusa ma le tofoina o tofo eseese o le olaga.

—MAMALILA—

I le po o le Mid-Autumn Festival, o loʻo i ai se tu masani o le faʻamalamalamaina o moli e faʻaleleia ai le malamalama o le masina. I aso nei, i le itulagi o Huguang, o loʻo i ai pea se tu masani o le faʻaputuina o maʻa e fausia ai se olo ma moli moli i luga. I le itu i saute o le Vaitafe o Yangtze, o loʻo i ai se tu masani o le faia o vaʻa moli. I aso nei, o le masani o le faʻamalamalamaina o moli i le taimi o le Mid-Autumn Festival ua sili atu ona taatele. I le tusiga "Casual Talk on Seasonal Affairs" saunia e Zhou Yunjin ma He Xiangfei, o loʻo taʻua ai: "O Guangdong o le mea lea e sili ona salalau ai moli. O le a latou faia ni foliga o fualaau aina, manulele, manu, i'a, iniseti, ma upu e pei o le 'Fa'amanatuina o le Tautotogo o le Autumn,' e ufiufi ai i pepa lanu ma valiina i lanu eseese I le po o le Mid-Autumn Festival, moligao o le a fa'amumuina i totonu o moli, ona nonoa lea i pou fago ma maea ma fa'atutu i luga o taligalu po'o fa'alava, po'o ni lamepa laiti e fa'atulaga e fai ai upu po'o foliga eseese ma tautau maualuga i totonu o le fale, e masani ona ta'ua o le 'erecting Mid- Autumn' po'o le 'si'i a'e Mid-Autumn.' O lamepa o lo o tautau e aiga mauoa e mafai ona tele zhang (se fua masani a Saina, e tusa ma le 3.3 mita) le maualuga, ma o le a potopoto tagata o le aiga i lalo e inu ma fiafia tagata masani e setiina se pou fu'a ma molī e lua, e fiafia foi .O le aai atoa, ua faamalamalamaina e moli, ua pei o se lalolagi tioata.” Ole fua ole aganu'u o le fa'amumuina o lamepa i le taimi o le Mid-Autumn Festival e foliga mai e lona lua i le Lantern Festival.

—TAPUA’I MATUA—

Tu ma aga o le Mid-Autumn Festival i le itulagi o Chaoshan o Guangdong. I le aoauli o le Tausamiga o le Tausamiga o le Autumn, e faatutū ai e aiga taʻitasi se fata faitaulaga i le maota autū, tuu papamaa a augātamā, ma ofo atu mea eseese e fai ai taulaga. Pe a māeʻa le taulaga, ona kuka taʻitoʻatasi lea o taulaga, ona fai faatasi lea o le aiga atoa i se taumafataga matagofie.

—TATELEIA LE “TU’ER YE”—

6

O le talisapaia o le "Tu'er Ye" (Rabbit God) o se tu ma aga o le Mid-Autumn Festival e lauiloa i le itu i matu o Saina, lea na afua mai i le tuai o Ming Dynasty. I le taimi o le Mid-Autumn Festival i "Old Beijing," e ese mai i le 'ai o keke masina, sa i ai foi le tu masani o le ofoina atu o taulaga i le "Tu'er Ye." O le “Tu’er Ye” e iai le ulu o le lapiti ma le tino o le tagata, e ofu i le ofutau, e tauave le fu’a i lona tua, ma e mafai ona fa’atusaina o nofonofo, tu, tu’i i le faga, po’o le ti’eti’e i se manu, e lua taliga tetele e tutu sa’o. . I le amataga, o le "Tu'er Ye" sa fa'aaogaina mo sauniga o le masina i le taimi o le Mid-Autumn Festival. E ala i le Qing Dynasty, o le "Tu'er Ye" na faasolosolo malie ona liua i se meataalo mo tamaiti i le taimi o le Mid-Autumn Festival.

—FA’AMANUI LE FA’AIGA FA’AIGA-

O le aganuʻu o le faʻafeiloaʻiga a le aiga i le taimi o le Mid-Autumn Festival na afua mai i le Tang Dynasty ma olaola i le Pese ma Ming dynasties. I lea aso, o aiga uma e o atu i fafo i le ao ma fiafia i le masina atoa i le po, ma faamanatu faatasi le tausamiga.

I lenei olaga televave ma le vaitau o le televave o femalagaiga, toetoe lava o aiga uma e i ai e pele ia i latou o nonofo, suesue, ma faigaluega ese mai le aiga; o le valavala e sili atu nai lo le faatasi ua avea ma masani i o tatou olaga. E ui lava ina faʻateleina fesoʻotaʻiga, faʻafaigofie ma vave faʻafesoʻotaʻi, o nei fefaʻatauaʻiga i luga ole laiga e le mafai lava ona suia le vaʻaiga o fegalegaleaiga faʻasaga. I soo se taimi, i soʻo se nofoaga, i totonu o soʻo se vaega o tagata, toe faʻafeiloaʻi o le upu sili ona matagofie!

 


Taimi meli: Sep-14-2024